21 Ocak 2018 Pazar

Kanat Taşımak










Bir güvercin kanatlarını yüreğinde taşımak; hislerini zirvelere taşırken yüreğini uçurabilmektir semaya.
Yükseldiğinde kainata kuş bakışı bakıp netliği yakalamak. 
kuş bakışındaki netlik. ayrıntılar da boğulmamanın verdiği o engin alan derinliği. 





bir güvercin kanatlarını yüreğinde taşımak; anılarındaki ve anlardaki hüzünlerden burkulsa da bileği kanatlarını açabilmektir yarınlara umutla.
her kanat çırpışının bir başkasına; belki bir balığa, belki bir çiceğe belki de bir insana umut hissinin içindeki rüzgarı taşıdığını bilmelidir.
kanat açmak umut etmektir, her kanat çırpış umutlarını dağıtıp çoğaltmaktır.





bazen kanatlarının ağırlığından eğilse de sırtı, sevmektir her şeyiyle kendini; eğik sırtını, titrek ellerini ve bütün tonlarıyla sesini. 
kendi sesini sevmedikten sonra hangi müziği severse sevsin hep eksik kalır kulağı. 
öz sesinden uzakta, gurbette kalır; kendi sesini sevemeyen.





acılarını kanatlarının altına saklayıp süzülürken o mavi gökyüzünde, bulutları ağlatmaktır; güvercin kanatlarını yüreğinde taşımak. Bulutlar ağlar, rahmet olur; aşağı da 'bir kuş olsam uçsam' diye umut eden her yürek taşıyıcısına.
  
bir güvercinin kanatlarına ev sahipliği yapan yürekler ne mutludur. taşıdığı kadar var olan, var olduğu kadar mutlu olan. tatlı mutluluk. 




mutlu olduğu kadar mı daha fazla mı daha az mı, ölçülmez ama bir güvercinin kanatlarını taşırken hüzün de taşır gözlerinde.
hüzün arkadaştır, hüzün rahmetten bir parçadır. rahmet hüzün içerir. hüzün neden hor görülür oldu? neden hüzünlü insanlara acır bakışlar atıldı? 
Oysa vakur bir duruşun altında asıl vatanından uzaklığın verdiği hüzün gizli değil miydi? 
Biraz hüzün bize ne çok yakışırdı. 



Bu yüzden bir güvercin kanatlarını taşıyan her yürek bilir ki acı, sevinç, hüzün, mutluluk ne varsa hissiyattan sadece uçurmalıdır, düşürmemelidir; taşımasını bilmelidir. duyguları taşımak. duygularını düşürmemek. 
bayım! duygunuz düşmüş. buyrunuz.
hanımefendiciğim! bu duygu pek yakıştı size, açtı sizi, hem göz renkleriniz nasıl da parladı öyle birden, buyrunuz duygunuz.




bir güvercin kanatlarını yüreğinde taşıyan hazır duygu kullanmaz. her gök ülkesinden bir duygu alır, her gök şehri bir duygu fısıldar. renk renk duyguları olur. bazıları paramparça olsa da tenezzül etmez hazıra, hazıra konmaz o yürek. kendi duygusunu kendi pişirir evvelAllah.

...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder